Встановлюйте сушарку в приміщенні, що добре провітрюється, найкраще ‑ на балконі або веранді. В процесі сушки на Ізідрі температура навколишнього повітря майже не підвищуется, але значно зростає його вологість.
Старайтесь нарізати продукти шматочками однакової товщини, щоб вони висихали одночасно. Чим тонкішими будуть шматочки, тим швидче вони висохнуть.
Час сушки залежить і від вологості самого продукту: яблука одного сорту можуть висохнути вдвічі швидче за інші.
Ягоди, що мають товсту щільну шкірку ‑ смородина, виноград ‑ перед сушкою треба опустити на кілька секунд в окріп.
Чим менша температура сушки, тим смачнішим буде результат. Лікарські рослини та лисички (для фунготерапії) треба сушити при мінімально можливій температурі.
Не пересушуйте продукти, бо втрачається смак та руйнуються корисні речовини, крім того, продукти гірше відновлюються. Висушені продукти мають бути гнучкими та помірно м’якими.
При відновленні сушених продуктів не варто одразу додавати багато води, краще поступово доливати по мірі вбирання. Готуючи борщі, тушені овочі, рибу та інше, можна додавати сухі продукти безпосередньо у каструлю.
Найкраще зберігати сушені продукти в скляних банках, при можливості під вакуумними кришками, в темному місті. Зниження температури зберігання на кожні 10°С збільшує термін придатності майже у 4 рази.
Отзывы