Яскраве відлуння літа в банці


Галина Андрієнко
, Нововолинськ

Я давно цікавлюсь системами здорового харчування, які базуються на споживанні їжі рослинного походження. Адже все, що росте навкруги, та вирощене власними руками – це їжа і ліки одночасно.

Сучасна медицина виділяє такі корисні властивості трав, ягід, фруктів та овочів:

Захисні — проявляються у протидії проникненню в організм вірусних інфекцій та патогенних мікробів;
Профілактичні — зміцнюють імунну, серцево-судинну, нервову та інші системи організму;
Лікувальні — базуються на незаперечних перевагах натуральних лікарських препаратів перед синтетичними.

Методів збереження продуктів на сьогоднішній день багато, та чи насправді вони зберігають в повній мірі дароване нам природою?

Частка корисних речовин в замороженому продукті становить не більше 40%, а в консервації – 20-30%. І хоча більш корисний є квашений продукт, та цей метод теж не всім і не для всього підходить.

Усі наукові дослідження однозначно підтверджують: унікальні природні комплекси вітамінів, мікроелементів та інших біологічно активних речовин, що містяться у фруктах, ягодах, овочах, травах та грибах, при правильному їх висушуванні зберігаються на 93 - 95%, а їх концентрація за рахунок зневоднення зростає у 5-7 разів.

Споживання натуральних сушених продуктів забезпечує організм всіма необхідними речовинами в оптимальному співвідношенні, що активізує, стимулює та зміцнює усі системи життєдіяльності.

Сьогодні можна знайти багато моделей сушильних комбайнів, та я рекомендую звернути увагу саме на Ізідрі. Докладну інформацію про її якості та переваги, підкріплену власним досвідом, вам нададуть в Клубі. Можна подивитись диск з презентацією сушарки та спробувати висушені продукти - впевнена, вас обов’язково пригостять.

Ізідрі є моєю незамінною помічницею і служить з 31 грудня 2007 року. Як ви здогадались, її подарував мені Дід Мороз (дай йому Боже здоров’я).

До речі, це справді чудовий подарунок з нагоди будь-якого свята. Порадуйте своїх коханих господинь, дбайливих мам та бабусь вдалим вибором з користю для душі та здоров’я.

І справді, душа радіє, коли бачу готовий продукт. Трави, квіти, ягоди, фрукти, гриби та овочі – всі вони у висушеному стані майже не змінюють колір, а який аромат...

 

Інші помічники - вакуумні кришки ВАКС - допомагають зберегти продукти в 3-5 разів довше без втрати смаку, аромату та вітамінів.

За допомогою Ізідрі я сушила все, що вирощувала. Та найбільше експериментів було з пастилами (сухим варенням). Це різноманітне поєднання фруктів та ягід з додаванням пряних трав та спецій.

Знову ж таки, в Клубі можна придбати брошури з корисними порадами щодо сушіння та взагалі здорового харчування, де ви знайдете велику кількість цікавих порад. А книжка «Мир пряностей и специй» підкаже, як поєднати продукти з прянощами. Інструкція до сушарки також містить багато рекомендацій та рецептів по технології сушіння.

Скажу, що тут фантазії не має меж. На поєднання продуктів та їх пропорції точних рецептів немає. Все готується згідно уподобань членів родини. Дегустаторів, як правило, в цей момент хоч відганяй. Та деякими власними знахідками все ж поділюсь.

Я придбала додатково ще 5 піддонів для пастили. Це дозволяє економити час та електроенергію. Із 4-5 літрів подрібненої маси виходить 6 листів пастили (600-800 мл на кожен піддон, які обов’язково змащую натуральною олією).

 

Не всім відомо, що кожен плід (ягода, фрукт чи овоч) має певну цілісну і самодостатню біоенергетичну і генетичну структуру. При подрібненні ножем чи блендером генетична структура залишається неушкодженою, а біоенергетична – руйнується (саме тому в давнину живий хліб не різали, а ламали) .

З цієї причини, щоб взяти з продукту не тільки вітаміни та мікроелементи, а й повний інформаційно-енергетичний дарунок Матінки-Природи, я розминаю ягоди.

Підходить для подрібнення і соковитискач з шнековим механізмом, який також можна придбати в Клубі.

Я не використовую екзотичних фруктів, хоча в інструкції до сушарки вони вказані. Рука не піднімається поєднати з любов’ю вирощену суничку, малинку, смородинку з «чужими», кільканадцять раз обробленими бананами, манго чи ківі. От коли вирощу власні, тоді й поєднаю.

Як ви вже зрозуміли, приготувати пастилу досить просто: подрібнити, розлити та прослідкувати за готовністю.

Зазвичай достатньо 12-16 годин, а якщо «сировина» дуже рідка та волога – до двох діб. Пастила має бути досить м’якою, гнучкою та не липнути до пальців, не пересушіть!

Головне у цій справі власний досвід. Не варто перейматись, якщо з першої спроби вийде не так, як ви сподівалися - з досвідом все з’ясується.

Щойно висушену пастилу скручую в рулет, розрізаю навпіл, обгортаю харчовою плівкою, щоб запобігти злипанню. Виглядає як цукерка.

Складаю в звичайні банки, закриваю вакуумними кришками і… яскраве відлуння літа присутнє з нами і взимку!

 

 

 

 

 

 

 

Купить сушилку >>

Отзывы

  • Отзывов еще нет

Оставьте свой отзыв

Добавить отзыв

0

Изидри клуб это

  • Дилер Ezidri в Украине
  • 100% оригинальная продукция
  • Гарантия от производителя
  • Доставка 2-48 часов в любой город Украины
  • Оплата при получении заказа
  • Обратная пересылка денег за заказ за наш счет
  • Клубное радушие и атмосфера
  • Бесплатные консультации специалистов

Мы рекомендуем

Ezidri Ultra MAX

Ezidri Ultra MAX

Комплект ВАКС

vakc-sistema18